Učenici trećeg razreda na studijskom putovanju kroz Italiju

Pet dana kroz kulturu i istoriju Milana, Bergama i Lombardijskih jezera

Učenici trećeg razreda osnovne škole krenuli su 30. septembra na nezaboravno studijsko putovanje u Italiju, gde su kroz pet dana istraživali bogatu kulturnu baštinu i istorijske znamenitosti ove zemlje. Putovanje, koje je obuhvatilo vožnju kroz pejzaže Hrvatske i Slovenije, pružilo je mladim putnicima priliku da se upoznaju sa znamenitim mestima i očaravajućom istorijom Italije.

Bogatstvo italijanske kulture kroz znamenitosti Milana

Po dolasku u Milano, učenici su obišli katedralu Duomo, remek-delo gotičke arhitekture, gde su se upoznali s religijskim i umetničkim nasleđem kroz vekove. Šetnja je nastavila ka Trgu Merkanti i Kraljevskoj palati, gde su učenici proširili svoje znanje o političkoj istoriji Milana. Tokom obilaska, imali su priliku da posete i poznatu Milansku Skalu i baziliku Sant Ambrogio, dodatno produbljujući razumevanje umetnosti i kulture grada.

Drugi deo putovanja bio je posvećen istorijskom gradu Bergamu, gde su se učenici divili srednjovekovnoj arhitekturi i modernom delu grada, kao i prelepim jezerima Lombardije. Poseta jezeru Lago Maggiore i elegantnom gradu Komu bila je prilika za uživanje u prirodnim lepotama i istorijskom nasleđu regije.

Na kraju putovanja, učenici su se vratili puni novih saznanja i nezaboravnih iskustava. Ova ekskurzija nije samo bila prilika za uživanje, već i za sticanje značajnog obrazovnog iskustva koje će im pomoći u daljem razumevanju istorije, umetnosti i kulture.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.