Nacionalna konferencija projekta Micr@s u Savremenoj gimnaziji

Projekat Micr@s ima za cilj da podstakne učenike na razvijanje poslovnih veština, sa posebnim fokusom na preduzetništvo i inovacije. Kroz ovaj projekat, učenici su imali priliku da kreiraju svoje poslovne planove i učestvuju u takmičenju, što im je pružilo neophodne veštine za uspešnu karijeru.

Učesnici Nacionalne konferencije projekta Micr@s u Savremenoj gimnaziji tokom prezentacije poslovnih planova učenika

Istaknuti govornici na konferenciji Micr@s

Na konferenciji su govorili neki od ključnih stručnjaka iz oblasti obrazovanja i preduzetništva:

  • Marija Milić, koordinatorka projekta za LINK group u Srbiji;
  • Zoran Grubišić, profesor Beogradske bankarske akademije;
  • Marko Nikolić, nastavnik International Schoola;
  • Tatjana Viček, direktorka International Schoola;
  • Tatjana Koluvija, direktorka Savremene gimnazije.

Jedan od najzanimljivijih segmenata konferencije bio je prikaz najboljih poslovnih planova učenika, nastalih tokom spoljne pilot-faze testiranja. Pored toga, dodeljene su nagrade učenicima koji su se istakli na nacionalnom nivou u okviru takmičenja Micr@s Community Start-Up Competition.

Interaktivno glasanje i veštine preduzetništva

Korišćenjem aplikacije Mentimeter, publika je imala priliku da interaktivno glasa za najbolje poslovne planove, čime je dodatno motivisano učešće i interesovanje za takmičenje.

Prezentacija gosta sa Beogradske bankarske akademije osvrnula se na značaj takmičenja u preduzetništvu i razvoj veština koje učenici stiču kroz ovakve projekte.Na kraju konferencije, proglašeni su pobednici Nacionalne finalne konferencije, a učenicima koji su osvojili prvo i drugo mesto uručeni su sertifikati kao priznanje za njihov trud i inovativnost.

Važnost sigurne onlajn-kupovine za učenike

Kao deo edukativnog segmenta konferencije, učenici su imali priliku da uče o sigurnoj onlajn-kupovini i kako da se zaštite u onlajn-okruženju, što je ključno za razvoj veština potrebnih za savremeni svet poslovanja i tehnologije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.